Hav-kokkeskoler for familier på kattegatcentret i Grenå

I september slog Kattegatcentret dørene op for et nyt koncept kaldet ”Hav-kokkeskoler for familier”, hvor fokus er at lære familier, hvordan man kan anvende tang og muslinger i lækre og velkendte dagligretter. I første omgang var 24 familier på havkokkeskole i Kattegatcentret, hvor de stiftede bekendtskaber med både muslinger og de tre tangarter: sukkertang, søsalat og søl, som er de arter, som skal produceres på Kriegers Flak i WIN@sea projektet.

Maden blev lavet over bål, og både store og små hjalp til med at lave en muslingeret med hjemmelavet tangpasta, ”tangtillas” ristet i søl-olie og dertil en hjemmelavet vegansk og klimavenlig pesto lavet med søsalat.

Opskrifterne kan findes her :

Opmærksomheden var rettet mod den næste generation af forbrugere – nemlig de yngste i familien. For det er børnene, som især skal tage de nye madvarer til sig, og få lyst til at eksperimentere med bæredygtige råvarer fra havet. Derfor var ordet ’madmod’ også en vigtig del af konceptet. Jo mere børnene er med i køkkenet og jo større succes, de har med tilberedningen, jo mere har de lyst til at smage på de færdige retter. Børnene viste stor motivation for at være med i alle processerne, og de fleste smagte med stort behag på de forskellige retter tilberedt med havets bæredygtige og sunde ressourcer i centrum.